lørdag den 11. juli 2015

Feriebilleder

Feriebilleder må selvfølgelig gerne være små kunstværker, men mindre kan sagtens gøre det, for i langt de fleste tilfælde tage vi billeder af det nye og spændende, vi ser og oplever. Disse billeder er dejlige at se, når ferien skal genopleves - de understøtter hukommelsen.

Mit råd til turisten er, at der skal tages mange billeder. Lad være med at tænke for meget over motiv og komposition - bare skyd løs. Når du så kommer hjem, kan du i fred og ro slette de kiksede, fejlbelyste og uskarpe, og evt. efterbehandle de billeder, der siger dig noget.

Kommer man hjem med 400 billeder, er der noget at luge ud af. Er der kun 100 billeder på kortet er det sværere at smide halvdelen væk.

Man kan diskutere, hvor mange billeder man skal have af det samme motiv. Det er måske en fordel at nøjes med 5 foto af Møns Klint frem for en serie på 25 af klinten. Gentagelser kan blive kedelig selv for én selv.

Er man sammen med andre, sætter jeg pris på et billede af mine medrejsende. (Af diskressionshensyn kommer kommer disse billeder ikke på min fotoside.)

Hotelværelser, forplejning, middagsretter, hyggepauser, underholdning og transportmidler forsøger jeg også at få på kortet, og er der noget, jeg vil huske fra et museum, fotograferer jeg den forklarende tekst frem for at skrive den ned i min dagbog. Det samme gælder er menukort. Det er hurtigere at bruge kameraet frem for pen og papir, og skal det sættet på tryk, når jeg kommer hjem, har jeg teksten (kladden) på et foto.

I det hele taget skal man i vores alder fotografere som, det er sidste chance for at se Møns Klint eller Rostock, eller hvor du nu vælger at ferieree


Ingen kommentarer:

Send en kommentar